Sosiale mediers rolle i forbindelse med angrepet mot den amerikanske kongressen den 6. januar

I november 2020 ble det en ny runde med valg og Joe Biden vant valgkampen mot Donald Trump. Donald Trump tok ikke dette bra i det hele tatt da han trodde han kom til å vinne igjen og kunne få være president i fire nye år. Han startet derfor å twittre om den 6. januar og oppfordret sine følgere til å komme den dagen. Han mente at det hadde vært noe juks med stemmertallene og at dette skulle de få svi for.

Den 6. januar skulle de godkjenne det endelige valget og en del tilhengere av Trump dukket opp og angrep kongressbygningen og det førte til at fire personer døde, 52 personer er angrepet og 14 politifolk ble skadet.

Kongressen i USA har blitt angrepet mange ganger. Verst gikk det da britene  kom til byen.
Hentet fra Aftenposten

Sosiale medier spiller en enormt stor rolle i menneskers liv nå og mange kan bli påvirket ganske lett til å gjøre ting de blir fortalt om slik som skjedde under godkjenning av valget. Donald Trump drev å la ut innlegg på Twitter og oppfordret Trump supportere å komme den dagen. Det hele endte opp med et stort angrep som nå skyldes på grunn av Trump sin Twitter raseri. Supporterne hans leser alt han skriver og blir fort påvirket for de vil det beste for han og for sitt land.

Man kan si at sosiale medier har en både positiv og negativ innvirkning. Det er mye lærerikt og positive vibber gjennom plattformene, men kan også være mye negativitet som har en dårlig påvirkning som får andre til å gjøre dumme valg slik som skjedde den 6. januar.

Hentet fra:
Jor, Brage Lie. 2021. Dagbladet. 7 Januar. Funnet Juni 6, 2021. https://www.dagbladet.no/nyheter/tidslinja-dette-skjedde/73253543

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *