Utviklingen av sosiale medier i tiden som kommer

Sosiale medier har blitt ekstremt populært rundt i verden de siste årene blant alle. Nå blir flere eldre med også på ulike plattformen slik at de kan kunne kommunisere med sine barn og barnebarn i denne tunge tiden. Sosiale medier er en super flott plattform for å dele og følge med på hva andre driver med til tider og kunne kommunisere med hverandre som kanskje bort et stykke unna.

Sosiale medier - Hamar Media
Hentet fra Hamar media

Facebook, Instagram og Snapchat har nok vært de plattformene som har blitt vært mest i bruk og har nå fått eldre til å skaffe seg disse appene. Disse appene er forskjellige, men samtidig like til en viss grad.

I denne analysen kan man se hvor mange prosent befolkningen per dag bruker de ulike sosiale plattformene. For bedrifter vil sosiale medier være det viktigste for dem når det gjelder å promotere seg selv.

Facebook:
I analysen er Facebook på 67% av befolkningen som bruker den plattformen daglig og jeg mener at Facebook har alle målgrupper, og som da er samlet på et sted. Det er lett for alle bedrifter og fokusere på denne plattformen og kunne tiltrekke seg den målgruppen de selv ønsker å nå frem til. Det er enkelt å opprette en side der man kan invitere folk til å like siden og man kan enkelt dele innlegg som kan virke interessant for andre. På selve nettsiden kan bedriftene legge til et ikon av Facebook og Instagram slik at kunder selv kan klikke seg innpå de ulike plattformene og få litt mer informasjon eller bilder de ønsker. Det er greit å holde seg til et enkelt og kort som mulig på selve nettsiden slik at det ikke blir kjedelig for folk å lese mye tekst.

Instagram:
I analysen ligger Instagram på 36% av daglig bruk blant befolkningen i Norge. Det er ikke like høyt som Facebook, men vil man nå ut til litt mer yngre folk er Instagram verdt å satse på. Flere eldre har nå lastet ned Instagram og tatt det i bruk, men jeg vil si at flere yngre er mer aktive og på den plattformen. Er det bedrifter som satser på å nå ut til en litt mer yngre målgruppe syns jeg de bør gå all inn på Instagram for å promotere sin bedrift. Dette er en god start for ny opprettede bedrifter og small businesses som trenger å tilrekke seg flere nye kunder. På Instagram kan man legge ut bilder som er litt mer spennende og man kan samtidig legge ut en story som kanskje viser ting de har fått gjort iløpet av dagen eller om de ønsker å vise frem småting som ikke trenger et helt innlegg.

Snapchat:
I analysen er 44% av befolkningen på Snapchat til daglig. Dette er en story app der du kan sende bilder til venner og legge ut på en story for alle i 24 timer. Når man sender til venner kan man velge hvor mange sekunder den personen du sender til kan se bilde. Dette er en spennede og interessant måte å vise andre hva man holder på med eller å reklamere for noe. Bedriften kan for eksempel lage en video som kan være interessant for nye kunder eller eksisterende kunder å se, eller bare å sende et bilde der man viser hva man holder på med. Det er mer troverdig for kunder å se innsiden av bedriften og se hva som ligger bak bedriften og hva de ansatte gjør på kontoret til daglig.

Jeg vil kort oppsummere med å si at etter min mening er sosiale medier de viktigste markedsføringskanalene man har der ute. Det har blitt enormt populært å surfe på mobil og da er det ganske sikkert at man vil nå ut til forskjellige kunder i ulike målgrupper i henhold til hvilke sosiale medier man ønsker å promotere fra. 

Hentet fra:
2021. Ipsos. 14 Januar. Funnet Mai 30, 2021. https://www.ipsos.com/nb-no/ipsos-some-tracker-q420.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *