Digitale markedsføringskanaler bedrifter bør benytte seg av i 2021

Sosiale medier har økt blant folket de siste årene:
De siste årene har det blitt mer og mer populært å markedsføre bedriftene sine på sosiale medier da flere og flere bruker sosiale medier til daglig bruk. I analysen over kan man se hvor mye prosent befolkningen bruker daglig på de ulike plattformene. Jeg har valgt å fokusere på Facebook og Instagram i dette blogginnlegget. Jeg føler at folket bruker mest av disse plattformene for å finne litt mer informasjon om ulike bedrifter utenom selve nettsidene. Det er heller ikke alle bedrifter som har en nettside, men kun bruker sosiale medier til å fremme sin bedrift.

Facebook:
I analysen er Facebook på 67% av befolkningen som bruker den plattformen daglig og jeg mener at Facebook har alle målgrupper, og som da er samlet på et sted. Det er lett for alle bedrifter og fokusere på denne plattformen og kunne tiltrekke seg den målgruppen de selv ønsker å nå frem til. Det er enkelt å opprette en side der man kan invitere folk til å like siden og man kan enkelt dele innlegg som kan virke interessant for andre. På selve nettsiden kan bedriftene legge til et ikon av Facebook og Instagram slik at kunder selv kan klikke seg innpå de ulike plattformene og få litt mer informasjon eller bilder de ønsker. Det er greit å holde seg til et enkelt og kort som mulig på selve nettsiden slik at det ikke blir kjedelig for folk å lese mye tekst.

Instagram:
I analysen ligger Instagram på 36% av daglig bruk blant befolkningen i Norge. Det er ikke like høyt som Facebook, men vil man nå ut til litt mer yngre folk er Instagram verdt å satse på. Flere eldre har nå lastet ned Instagram og tatt det i bruk, men jeg vil si at flere yngre er mer aktive og på den plattformen. Er det bedrifter som satser på å nå ut til en litt mer yngre målgruppe syns jeg de bør gå all inn på Instagram for å promotere sin bedrift. Dette er en god start for ny opprettede bedrifter og small businesses som trenger å tilrekke seg flere nye kunder. På Instagram kan man legge ut bilder som er litt mer spennende og man kan samtidig legge ut en story som kanskje viser ting de har fått gjort iløpet av dagen eller om de ønsker å vise frem småting som ikke trenger et helt innlegg.

Jeg vil kort oppsummere med å si at etter min mening er sosiale medier de viktigste markedsføringskanalene man har der ute. Det har blitt enormt populært å surfe på mobil og da er det ganske sikkert at man vil nå ut til forskjellige kunder i ulike målgrupper i henhold til hvilke sosiale medier man ønsker å promotere fra.

Hentet fra:

2021. Ipsos. 14 Januar. Funnet Mai 30, 2021. https://www.ipsos.com/nb-no/ipsos-some-tracker-q420.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *