Er Zalando innenfor Inevos 10 vurderingskriterer?

Når man starter sin egen nettbutikk er det viktig at man skaper en side som tiltrekker frem kunder med bare første inntrykket, og det er nok det viktigste for at kunder vil fortsette med å tenke at de vil handle hos dere. Jeg har valgt Zalando som nettbutikken jeg har lyst å skrive om og vurdere disse 10 kriteriene fra Inevo.

Inevo har satt sammen 10 vurderingskriterer for å vurdere hvordan en nettbutikk er:

 1. Første inntrykk
 2. Synlighet
 3. Brukervennlighett
 4. Kjøpsprosess
 5. Teknologi/hastighet
 6. Kundetilfredshet
 7. Trygghet
 8. Kundekommunikasjon
 9. Priser, utmerkelser og artikler
 10. Konsept og strategi

  Førsteinntrykk
  Man danner seg alltid et førsteinntrykk av en person når man møter dem for første gang, det samme gjelder når man går inn på en nettbutikk for første gang. Det er viktig at man får et godt inntrykk og ikke et dårlig, derfor er det viktig at første side er oversiktlig og enkel å ta i bruk. Man ser hva de tilbyr og hvordan man skal finne de produktene man ønsker seg.

Her har jeg tatt et screenshot fra hjemmesiden deres og man kan se det er oversiktlig og man kan enkelt finne frem til de produktene man vil se på. De har også bilder i midten av siden som rulerer der de viser de ulike tingene de tilbyr. Som på dette bilde viser de at de har tatt et steg videre i riktig retning og tilbyr nå noen produkter som er bærekraftige. Dette er veldig positivt og interessant for mange som er veldig opptatt av dette, så dette er bra for Zalando som nettbutikk.

Synlighet
Zalando har blitt en veldig populær nettbutikk de siste årene og man kan se reklame på siden så og si overalt på sosiale medier. Jeg får opp forskjellige reklamer på ulike steder som for eksempel Instagram og Facebook. Det kommer også opp reklamer på TikTok nå, og det er en smart måte å markedsføre på da så mange tar appen i bruk nå om dagen. Er det noe spesifikt jeg skal søke på Google så kommer alltid Zalando opp med noen produkter i søkemotoren som forslag.

Brukervennlighet
Jeg har en del ganger vært på nettbutikken til Zalando og har alltid vært fornøyd med hvordan siden er satt opp og hvor enkelt det er å finne fram og hvordan man enkelt kan søke opp på ting hvis man søker på for eksempel et spesifikt merke. Nettsiden er også brukervennlig mot mobil, og har itillegg en app du kan laste ned som funker veldig bra.

Kjøpsprosess
Zalando har en enkel og smertefri kjøpsprosess som for alle er enkel å gjennomføre, Zalando har gjort det enkelt å handle og har alt av kort og leveringsalternativ tilgjengelig. De har også gratis frakt og retur som for alle er allerede tiltrekkende for folk til å gjøre et godt kjøp allerede der.

Hastighet/Teknologi
Jeg har vært fast kunde hos Zalando i flere år og jeg har aldri hatt problemer med at siden ikke har samarbeidet, både nettsiden og appen har alltid vært raskt og jeg trenger ikke å vente lenge for å komme meg inn på ulike ting.

Kundetilfredshet
På hvert produkt de har kan du legge igjen en vurdering på produktene, slik at det er enkelt for de neste kundene som vurderer å kjøpe produktene selv. Andre liker å høre andre sine meninger før de kjøper ting, og Zalando har gjort det slik at man kan legge inn hvor mye stjerner du vil gi, hva du syntes om produktet og om du vil anbefale den til andre.

Trygghet
Jeg har lagt inn flere bestillinger hos Zalando og deres leveringstid som står på nettsiden deres er 5-8 virkedager, men jeg har alltid fått mine bestillinger etter 2-3 dager etter de har blitt sendt. Jeg har også fått alt jeg har bestilt og som det skal være, og det har alltid kommet frem trygt. Jeg har aldri opplevd eller hørt fra noen jeg kjenner at de har hatt noen problemer med verken kjøp eller produktene som var bestilt.

Kundekommunikasjon
Jeg var nå inne på Facebook siden deres og det er flere som har kommentert at de ikke får kontakt og ikke vet hvor de skal ta kontakt med dem. Jeg har nå sett flere tilfeller av det, og det er noe Zalando kanskje bør ta mot seg og fikse slik at det blir en bedre måte. Jeg ser at Zalando har svart på noen av kommentarene som folk har skrevet i noen av innleggene, og der legger de ved et kontaktskjema som de kan kontakte via. Når jeg går inn på nettsiden deres finner ikke jeg selv det kontaktskjema de legger ut i innleggene.

De har en egen side med spørsmål og svar som ofte blir stilt. Der har de ulike kategorier som for eksempel frakt og betaling. Det er nok mange som stiller de samme spørmålene så da tenkte de at den smarteste måten og få svare alle på er og lage en egen side med spørsmål og svar som alle selv kan gå innpå og få svar på det de lurer på. Men det er også endel spørsmål kunder lurer på som ikke står der og da kan jeg skjønne at andre blir frustrerte og ikke finner ut hvordan de skal kontakte dem på en annen måte.

Priser/utmerkelser
De har ikke lagt ut noen priser de har vunnet på nettsiden deres.

Konsept og strategi
Strategien til Zalando er enkel og forstå, og er godt kommunisert. Man forstår enkelt hva de ønsker å tilby og hvordan type produkter de ønsker å selge. Nedenfor er det en oversikt over de mest populære merkene innen klær, sko og accessories og topp kategorier innen klær, sko og accessories.

Alt i alt så vil jeg si at Zalando oppnår nesten alle disse 10 vurderingskriteriene fra Inevo. De har gjort en god jobb på flere kriterier og er opptatt av å vise produktene sine og hva de tilbyr. Men det de kan bli flinkere på er kommunikasjon med sine kunder. Skaffe en mer oversiktlig metode for å kontakte dem direkte.

Hentet fra:

u.d. Inevo. Funnet April 20, 2021. https://inevo.no/blogg/hvordan-vurdere-din-nettbutikk/.

u.d. Zalando. Funnet April 20, 2021. https://www.zalando.no.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *