Finn.no som en digital plattform

Finn.no AS er en norsk markedsplass på nett som formidler ulike typer annonser og tjenester for privatpersoner og bedrifter. Selskapet ble etablert i mars 2000, og har ca 400 ansatte. Målt etter antall sidevisninger er finn.no den største norske tjenesten på nett. Finn er en smart og billig måte å gjøre et kjøp på, man sparer en del penger på produkter som muligens er brukt et par ganger eller ikke i det hele tatt. 

Eierselskapet er en del av Schibsted ASA og inngår i Schibsted Classified Media som organiserer rubrikkvirksomheten til konsernet. Finn.no har seksjoner for eiendom, jobb, motor, torget, reise og småjobber samt tjenester innen privatøkonomi med tjenestene penger.no og Lendo.

Totalt ble det publisert i overkant av 5 millioner annonser på nettstedet i 2014.
(Wikipedia) 

Konkurrenter
Når det kommer til Finn sine konkurrenter så er Tise en av dem, Tise har blitt veldig populært de siste årene blant unge. På Tise kan du selge alt, men Finn har en større fordel da Tise er mer for unge mens Finn har kunder og selgere i alle målgrupper. Finn kommer alltid til å ha en fordel, de kommer nok aldri til å gå dårlig slik de ligger an i dag. Jeg bruker selv Finn og Tise, og selger produkter begge plasser. Men jeg liker best å handle på Finn hvis jeg selv skal kjøpe noe jeg er interessert i. Der er det mer utvalg av lignende produkter. 

Få seg jobb på Finn.no
Man kan også legge inn sin CV på din egen profil slik at arbeidsgivere kan få tak i deg via din Finn profil. Finn er en god måte å skaffe jobb på i tillegg til de andre plattformene som du kan legge inn søknad og CV. Jo flere jo bedre er det jo, så Finn er et godt valg. Det er viktig at hvis man er ute etter en ny stilling at man sprer ordet mest mulig, slik at flest mulig arbeidsgivere kan få tak i deg. 

Målgrupper
Finn.no har kunder i alle målgrupper, fra unge til eldre. De fleste unge selger for det meste klær, skolebøker og biler. Mens de eldre selger forsåvidt det samme, men kanskje litt mer i eiendom og biler. 

Varsler på mobilen når nye varer er blitt lagt ut
På Finn så kan du lagre ditt eget søk hvis det er et spesifikt produkt du er ute etter, og kan følge med når nye varer blir lagt ut på Finn. Dette gjør jobben enklere for deg, så du slipper å bla deg gjennom hver gang for å sjekke om noe nytt har kommet ut. Jeg har selv denne metoden og jeg syns det er helt topp å få varsel når noe nytt blir lagt ut av det jeg er ute etter. 

Transaksjonskostnader
Transaksjon er en utveksling mellom to parter, slik man eksempelvis har i en kjøp/salg prosess, eller en tilsvarende bytteprosess. Man definerer også lønn til å være en transaksjon, en ytelse man gjør for arbeidsgiver som man bytter mot lønn fra arbeidsgiver.
(WordPress)

Søkekostnader
Søk handler om kostnaden for å finne det beste produktet. Informasjonskostnader handler om å sette seg mer inn produktet, pris osv. 

Forhandlingskostnader
Kostnader som kreves for å komme til en akseptabel avtale med den andre parten i transaksjonen. 

Evalueringskostnader
Det å sette seg inn i produktet å se om det svarer til forventningene og holder det selger lover. Hvis ikke kjøper er fornøyd, kommer tvangskostnader i tillegg.
(WordPress)

Finn.no er et trygt nettsted og handle og selge produkter hos, du kan alltid stole på at de gjør det tryggest mulig for kundene. Men det kan alltid være skummelt når du ikke vet så mye når du skal kjøpe et produkt fra noen andre, jeg har merket at alle ikke er like seriøse selgere. Men alt i alt er nettsiden en veldig smart måte og skaffe seg litt billigere ting hvis man ikke har så god råd.

Hentet fra:

https://no.wikipedia.org/wiki/Finn.no

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *